Pages

12.13.2008

Sakızlı Muhallebi


Malzemeler
4 Su bardağı süt
3 Kahve fincanı un
1.5 Su bardağı toz şeker
1 Damla sakızı(dövülmüş)
1 Kahve fincanı hindistan cevizi
Süslemek için:
Mevsim meyveleri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü derin bir tencereye alıp un, tozşeker ve damla sakızını ilave edin.
Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz muhallebiyi mikserle çırpıp yuvarlak bir kaba dökün.
Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
Üzerini hindistancevizi ve meyve ile süsleyin, dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.