Pages

12.15.2008

İncir Tatlısı

Malzemeler
30 Adet kuru incir
250 gr ceviz içi
5 Su bardağı tozşeker
4 Su bardağı su
100 gr ince çekilmiş yeşil fıstık içi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
İncirleri akşamdan yıkayıp, ıslatın.
Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkartın.
İri çekilmiş ceviz içiyle incir içlerini doldurup tepsiye dizin.
Su ve tozşekeri kaynatıp, şurubu hazırlayın.
İncirlerin üzerine gezdirerek dökün.
Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika orta ısılı fırında pişirin.
İncir tatlısının üzerine ezilmiş yeşil fıstık serpin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.