Pages

12.15.2008

Samsa Tatlısı

Malzemeler
200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta beyazı
Şerbeti için :
1.5 Su bardağına yakın tozşeker
1 Su bardağına yakın su
Yarım limon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.
Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.
Rulo biçiminde sarın.
Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.
Küçük kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.