Pages

12.15.2008

Kavun Tatlısı

Malzemeler
1 Adet kavunun yarısı
Yarım limonun suyu
3 Çorba kaşığı beyaz şarap
2 Adet şeftali
1 Tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
Yarım su bardağı ahududu
Süslemek için :
1 Adet dilimlenmiş şeftali
3-4 Adet ahududu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kavunun kenarlarını bıçak yardımı ile üçgen biçimde kesin.
İçini dondurma kaşığı ile top top çıkarın.
Yarısını ayırıp, diğer yarısını bir kabın içine koyun ve bu kaba limon suyu ve şarabı da ekleyin.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış şeftalileri ekleyin.
Tatlandırıcıyı ve ahududuları da ekleyip, karıştırın.
Kavunun içine doldurun.
Kalan kavunun içini malzemelerin üzerine şekilli olarak yerleştirin.
Üçgen kestiğiniz kavunun kenarlarına şeftali dilimlerini yerleştirin.
3-4 Adet ahududuyu da ekledikten sonra buzdolabına koyun.
Hafif soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.