Pages

12.15.2008

Kayısı Tatlısı

Malzemeler
Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Kuru kayısıları bol su ile yıkayın.
Sonra 1 litre suyu ekleyin.
1 Gün bu şekilde bekletin.
Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın.
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın.
1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın.
Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.