Malzemeler
Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Kuru kayısıları bol su ile yıkayın.
Sonra 1 litre suyu ekleyin.
1 Gün bu şekilde bekletin.
Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın.
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın.
1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın.
Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder