Pages

12.18.2008

Zeytinyağlı Yerelması

Malzemeler
1 Kg yerelması
1 Adet büyük boy kuru soğan
1 Adet orta boy havuç
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Adet limon suyu
1/2 Demet dereotu
Yeterince tuz ve su

Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yerelmasını soyup ceviz büyüklüğünde doğrayallım.
İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu(halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım.

1 yorum:

zeytin dedi ki...

Tarif için teşekkürler ellerinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.