Pages

12.14.2008

Fırın Sütlaç

Malzemeler
4 Su bardağı süt
3.5 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı sübye
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Hazırlanışı
Pirinci bol suda pişirin ve süzün.
Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinç ve şekeri ilave edin.
Kaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın.
Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltın.
Fırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin.
250 Dereceli fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT : Sübye yerine pirinç unu da kullanılabilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.