Pages

12.16.2008

Şehzade Tatlısı

Malzemeler
Krep hamuru için:
1.5 Su bardağından 1 parmak fazla un
2 Adet yumurta
50 ml sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Su bardağı süt
İçi için:
3 Adet muz
Dövülmüş fındık içi
Dövülmüş antepfıstığı
200 gr kaymak
200 gr bal
Süslemek için:
Kiraz
2-3 Adet şeftali
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle krebi hazırlayın.
Bir buçuk su bardağından bir parmak fazla unu, yumurtaları, sıvıyağı, tuzu ve 1 su bardağı sütü bir kapta çırpma teli ile çırpın.
Tel süzgeçten geçirin.
Bir kepçe yardımıyla teflon tavada, gazete kağıdı gibi ince olacak şekilde krepleri pişirin.
Krepleri hazırladıktan sonra muzları ince doğrayın.
Bir kaba alıp ceviz içi, antepfıstığı ve balı karıştırın.
Hazırladığınız içi kreplerin içine dolma sarar gibi sarın.
Bir tabağa aldığınız kreplerin üzerine kaymak koyun.
Meyveleri keserek süsleyin.
Ceviz içi ve antepfıstığı serpip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.