Pages

12.15.2008

Revani

Malzemeler
7 Adet yumurta
15 Çorba kaşığı tozşeker
15 Çorba kaşığı irmik
15 Çora kaşığı süt
15 Çorba kaşığı un
3 Paket kabartma tozu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
1 Litre su
1 Kilo tozşeker
1 Dilim limon
Üzerine :
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.
Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.
Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
Şeker ve suyu kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
Şerbeti çekene kadar bekletin.
Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.