Pages

12.16.2008

Fırında Patlıcanlı Tavuk

Malzemeler
4 Adet ince patlıcan
1.5 Kiloluk tavuk
4 Çorba kalığı zeytinyağı
6 Adet arpacık soğan
4 Adet domates
1 Çorba kaşığı beyaz sirke
2 Çorba kaşığı kırmızı sirke
1.5 Su bardağı tavuk suyu
3 Çorba kaşığı bal
2 Adet limon kabuğu rendesi
4-5 Dal maydanoz
İç malzemesi :
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
1 Adet limon suyu
1 Tutam biberiye
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Tuzlayıp, acısını çıkarmak için süzgeçte bekletin.
Yıkayıp, kurulayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Kıyılmış soğan, soyulmuş sarımsak, biberiye, limon suyu ve tuzu karıştırıp tavuğun içine yerleştirin.
Açık kısmını kürdanla tutturun.
2 Çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp, tavuğu sık sık çevirerek kızartın.
Arpacık soğanlar ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurun.
Beyaz sirke ile ıslatıp, buharlaştırın.
Et suyu, kırmızı sirke, limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz ve balı ekleyip, hepsini bir fırın kalıbına aktarın.
Üzerini alüminyum kağıtla örterek fırına verin ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kalan yağı tavada kızdırıp, patlıcanları kızartın.
Tavuğa ilave edip, fırında 30-35 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.