Pages

12.18.2008

Zeytinyağlı Patates Sarması

Malzemeler
2 Adet orta boy patates
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın.
Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.
Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın.
Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın.
Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.