Pages

12.16.2008

Mısırlı Piliç But

Malzemeler
8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın.
Sıvıyağ, köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün.
Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin.
Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.
Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin.
Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin.
Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.