Pages

12.16.2008

Yeşil Yayla Tatlısı

Malzemeler
1 Komposto kasesi dövülmüş antep fıstığı
50 gr ince kıyılmış antep fıstığı
1 Çay bardağı tozşeker
1 Çay bardağı un
5 Adet yumurta
1 Tutam tuz
1 Çorba kaşığı irmik
Yarım Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2.5 su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın.
Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın.
1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın.
1 Çay bardağı unu, 1 Çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin.
Kabartma tozunu katın.
1 komposto kasesi dövülmüş antep fıstığını ekleyin.
Kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün.
180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlayın.
Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.
Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın.
Soğutun.
Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Üzerine ince kıyılmış antepfıstığı serpin.
Dilimleyip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.