Pages

12.14.2008

Gül Tatlısı


Malzemeler
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
Parmak eninde şeritler kesin.
Derin bir tavada yağı kızdırın.
Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.