Pages

12.15.2008

Matmazel Tatlısı


Malzemeler
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı tozşeker
4 Su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 Adet paskalya çöreği
Çikolata sosu için :
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı kakao
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın.
Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun.
4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Üzeri göz göz olana dek pişirin.
Yarım paket margarini ilave edin.
Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın.
1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin.
Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sosu hazırlayın.
Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın.
Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın.
Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin.
Buzdolabında 1 gece bekletin.
Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın.
NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz.
Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.