Pages

12.18.2008

Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1 Avuç kuru nane
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı şeker
Yarım kg asma yaprağı
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Asma yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin.
Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın.
Daha sonra zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın.
Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın.
Havuç ve soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin.
Hazırlamış olduğunuz dolmaları sıra sıra dizin.
Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına biraz yaprak koyun.
Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin.
Zeytinyağlı Yaprak Dolması yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.