Malzemeler
7 Su bardağı süt
Yarım kahve fincanı tozşeker
1 Kahve fincanı nişasta
1.5 Kahve fincanı pirinç unu
Yarım çay kaşığı tuz
1.5 Su bardağı su
1.5 Su bardağı pudraşekeri
Yarım su bardağı gülsuyu
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Bir tencereye süt, şeker ve tuzu koyun.
Orta ısılı ateşte karıştırılarak kaynatın.
Başka bir kaba nişasta ile pirinç ununu koyup karıştırın.
Sonra karıştırılmakta olan bu karışıma azar azar su katın.
Süt kaynamaya başlayınca karıştırmaya ara vermeden sulu pirinç unu ve nişasta karışımı sicim gibi akıtarak yedirin.
Karıştırarak muhallebi bozadan daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi kıvamını bulunca iki parmak yüksekliğinde bir tepsiye boşaltın ve soğumaya bırakın.
Muhallebi iyice soğuyup donduktan sonra istenilen biçimde(genellikle üçgen veya dörtgen biçimde) kesin ve tabaklara biçimli bir şekilde yerleştirin.
Tabakları servis vaktine kadar buzdolabında tutun.
Servis vakti gelince muhallebilerin üstüne bol pudraşekeri serpin.
Arzuya göre üzerine gülsuyunu da döktükten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder