Pages

12.13.2008

Safranlı Muhallebi

Malzemeler
1 Litre süt
4 Çorba kaşığı pirinç nişastası
1 Çorba kaşığı margarin
1 Paket vanilya
6 Çorba kaşığı tozşeker
2 Tutam safran
10 Adet çilek
2 Adet kivi
Üzerine:
Çilek
Kivi
Rulo gofret
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
1 su bardağı sütü bir kenara ayırın.
Kalanı tencereye aktarın.
1 su bardağı sütle 4 çorba kaşığı pirinç nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın.
Tencerede bulunan ılık süte azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
Kısık ateşte pişirdiğiniz muhallebiye 1 çorba kaşığı margarini ve 1 paket vanşlyayı ilave edin.
Margarin eridikten sonra 6 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra 2 tutam safranı ekleyin.
İyice karıştırın.
Koyulaşan muhallebiyi ateşin üzerinden alın.
Küçük küpler halinde kestiğiniz kivi ve çilekleri safranlı muhallebiye ekleyin ve karıştırın.
Kase veya kup bardaklarına doldurun.
İyice soğuduttuktan sonra çilek ve kiviyle süsleyin.
Yanında rulo gofret ile servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.