Pages

12.13.2008

Pekmezli Pelte

Malzemeler
1 Su bardağı üzüm pekmezi
2 Su bardağı su
4,5 Çorba kaşığı buğday nişastası
Üzerine : Ceviz içi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4,5 çorba kaşığı buğday nişastasını derin bir kaba alıp, iyice karıştırın.
Kısık ateşte koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Hazırladığınız karışımı kuplara doldurun.
Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın.
NOT : Meyveli örneğin çilekli pelte hazırlamak istiyorsanız yarım kilo çileği blendırdan geçirin.
Tencereye aktarıp, üzerine 1 su bardağı tozşeker, çok az suyla çırpılmış yarım su bardağı nişasta ve 1 litre su ekleyin.
Karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
Pişmesine yakın bir paket vanilya ekleyin.
Pelteyi kaselere bölüştürün.
Soğuduktan sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.