Malzemeler
250 gr mantar
1 Çay bardağı pirinç
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Adet domates
4-5 Adet kornişon turşu
2 Adet taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 Adet taze soğan
4 Adet haşlanmış patates
2 Adet haşlanmış halka halka doğranmış havuç
1 Çay bardağı süt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Mantarları dörde kesin.
Üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edin.
1 Çorba kaşığı şeker ve limon suyu ilavesi ile mantarları haşlayın.
Mantarlar yumuşadığında ateşten alıp, suyunu süzün.
Pirinçleri diriliklerini kaybedene kadar haşlayın.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
Taze sarımsakları, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
Hepsini bir kasede birleştirin.
İçine sıvıyağ, limon suyu ve tuz ekleyip, karıştırın.
Bu arada haşlanmış patatesleri soyup, sıcaklığını kaybetmeden rendeleyin.
Sıcak sütü, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tuzu ekleyerek robotta püre kıvamına getirin.
Servis tabağına püreyi alıp, düzgün şekiller vererek ortasını açın.
Kenarlarına haşlanmış halka şeklinde doğranmış havuçları dizin.
Ortasına mantarlı salatayı koyup, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder