Malzemeler
1 Kg patates
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet sosis
1 Kangal sucuk
200 Gr mısır
200 Gr bezelye
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kg patates soyup, halka biçiminde doğrayın.
Tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün.
Bir çatal ya da patates ezme aracı kullanarak patatesleri püre haline getirin.
3 çorba kaşığı tereyağını ve dilediğiniz miktarda tuzu ekleyip, iyice karıştırın.
Patates püresini yağlanmış fırın kabına alın.
Sucuk ve sosisleri küçük küçük doğrayın.
Patates püresinin üzerine yayın.
Haşlanmış mısır ve bezelyeyi serpiştirin.
En üste de rendelenmiş kaşar peynirini dağıtın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Dilerseniz mayonez ve ketçapla tatlandırıp, servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder