Malzemeler
2 Su bardağı tepeleme pilavlık pirinç
3 Su bardağı tavuk suyu(et suyu da olabilir)
100 Gr margarin
2 Çorba kaşığı silme tuz
1 Piliç(1 kg lık)
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı su
Yeteri kadar tuz,karabiber
1/2 Su bardağı beyaz şarap
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
Mutfak
Zorluk 3
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinç,tavuk suyu,100 gr margarin,2 silme çorba kaşığı tuzla pilav pişirilir.
Diğer tarafta piliç temizlenir,bol suda iyice yıkanır ve piliç parçalara ayrılır.
Bir tavaya zeytinyağı,2 çorba kaşığı margarin konur hafifçe ısıtılır.
Yağ ısınınca rendelenmiş soğan katılır ve tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur.
Soğanın rengi pembeleşince piliç parçaları katılır ve çevrilerek her tarafı nar gibi kızartılır.
Piliç iyice kızarınca tuzu ve karabiberi serpilir,şarap ve 1 çorba kaşığı su ilave edilip tavanın kapağı kapatılır.
Piliç parçaları ara ara çevrilerek iyice pişirilir.
Pilav demlendikten sonra (yani kendini çektikten sonra)servis tabağına aktarılır.
Piliç parçaları da pilavın üstüne yerleştirdikten sonra pilicin suyu (çoksa biraz kaynatılıp koyulaştırılır)gezdirilerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder