Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı et suyu
200 gr dolmalık biber
2 Adet domates
4 Adet kemer patlıcan
2 Kahve fincanı tereyağı
2 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 25 dakika ılık suda bekletin.
Biber ve domatesleri kuşbaşı doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvıyağ da sote edin.
Pirinci süzüp, tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavurun.
Tencereye ilave edip, tuz ve şekeri serpin.
3 Su bardağı et suyunu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın.
Tuzlu ve limonlu suda bekletin.
Süzüp, sıvıyağda kızartın.
Kızarmış patlıcanları ilave ederek karıştırın.
Ilık olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder