Pages

12.07.2008

Patlıcanlı Pilav

Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı et suyu
200 gr dolmalık biber
2 Adet domates
4 Adet kemer patlıcan
2 Kahve fincanı tereyağı
2 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 25 dakika ılık suda bekletin.
Biber ve domatesleri kuşbaşı doğrayıp, 3 yemek kaşığı sıvıyağ da sote edin.
Pirinci süzüp, tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda hafif kavurun.
Tencereye ilave edip, tuz ve şekeri serpin.
3 Su bardağı et suyunu ekleyip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Patlıcanları alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın.
Tuzlu ve limonlu suda bekletin.
Süzüp, sıvıyağda kızartın.
Kızarmış patlıcanları ilave ederek karıştırın.
Ilık olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.