Pages

12.07.2008

Sazak Pilavı

Malzemeler
100 Gr ciğer
1 Çay fincanı antep fıstığı
4 Adet yeşil soğan
Bir tutam taze nane
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı et suyu veya su
3 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci tuzlu suda 15 dakika ıslatın.
Bir tencerede yağı eritin.
İçine küçük küçük doğranmış ciğerleri atıp kavurun.
Pirinci süzüp ciğerlerin içine ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Fıstık, doğranmış soğan, nane, tuz ve karabiberi ekleyip 3 dakika daha kavurun.
Suyunu ilave edip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.
10-15 dakika dinlendirip servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.