12.05.2008
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
1 Kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı koyun eti
4 Çorba kaşığı margarin
3 Adet soğan
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet sivribiber
3 Adet domates
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun.
Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin.
Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.
Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
Başka bir tencerede margarini eritip ince dağranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
2 Su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, parlıcanları kızartın.
Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
Sivribiberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın.
Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
Kebaplar Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder