Malzemeler
250 gr köftelik kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
1 Diş dövülmüş sarımsak
6 Sap maydanoz
1 Çorba kaşığı salça
1 Su bardağı su
6-7 Dilim kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Püre İçin :
3 Adet patates
1 Adet havuç
Beşamel Sos İçin :
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle köfteyi hazırlayın.
Kıymayı derin bir kaba alın.
Ekmeklerin içini çıkarıp, ıslatarak ufalayın ve kıymaya katın.
Yumurta, kıyılmış maydanoz, soğan, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyip iyice karıştırın.
İyice yoğurduktan sonra elinizle büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Böylece büyük köfteler elde edin.
Diğer yandan püreyi hazırlayın.
Patatesi haşlayıp ezin.
Havuçları rendeleyin ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip, süzün.
Havuçları da patatese katın.
Hazırladığınız harcı köftelerin ortasına koyun.
Başka bir tavada margarini eritin ve unu yağda kavurup, sütü azar azar ilave edin.
Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Patatesli karışımın üzerine hazırladığınız bu sosu yayın.
En üste kaşar peyniri dilimlerini koyun.
Salçayı sulandırıp, tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.
.
0 yorum:
Yorum Gönder