Pages

12.11.2008

Patlıcan Beğendi

Malzemeler
1 Kilo patlıcan
1 Adet limon suyu
1 Kahve fincanı un
3 yemek kaşığı margarin
1.5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişirin.
Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletin.
1 Kahve unla, 3 yemek kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.
Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katın.
1.5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın.
5-10 Dakika pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
Izgara etlerle birlikte servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.