12.11.2008
Patlıcan Orta
Malzemeler
1 Kg patlıcan
1 Kg kuzu kol kuşbaşı
2 Adet soğan
250 Gr sivribiber
100 Gr tereyağı
250 Gr domates
Tuz, kırmızıbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları alaca soyun.
Ortadan ikiye kesip her bir parçayı üçe bölün ve tuzlu suda bekletin.
Eti düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Soğan ve sivribiberleri küçük küçük doğrayıp tereyağında kavurun.
Doğranmış domatesleri ilave edin.
Hazırladığınız malzemeyi etle birlikte 5 dakika kaynatın.
Tuz ve kırmızıbiber serpin.
Patlıcanları sudan çıkarıp sıkın ve etin üzerine ekleyip pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder