Malzemeler
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kıvırcık yapraklarını parçalara bölün ve yıkayıp, iyice kurulayın.
Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin.
Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik küplere doğrayın.
Pastırmayı 2 santim genişliğinde şeritlere kesin.
Sirke, 125 ml sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın.
Yağının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine çıkartın.
Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın.
Üzerine pastırma şeritlerini serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder