Malzemeler
200 gr kırmızı pancar
100 gr havuç
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı kavrulmuş ayçiçeği çekirdeği
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Dilim kızarmış tost ekmeği
Kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
Hazırlanışı
Pancar ve havucu soyup, şerit şeklinde kesin veya mutfak robutu ile uzun uzun rendeleyin.
2 Yemek kaşığı suyu sirke, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, sebzelere katın.
Tost ekmeğini küp şeklinde kesin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.
Servis yapmadan önce kızarmış tost ekmeğini ilave edin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve ayçiçeği çekirdeği serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder