Malzemeler
1.5 Su bardağı nohut
50 gr tarhun otu
Tuz, karabiber
2 Adet taze soğan
15-20 Adet yeşil zeytin
Yarım fincan sirke
1 Fincan zeytinyağı
3-4 Sap taze nane
1 Adet domates
Mutfak
Zorluk 1
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Nohudu akşamdan ıslatın (kolay pişmesi için ıslatma suyuna bir çay kaşığı karbonat ekleyin).
Ertesi gün suyunu süzüp, nohutları yıkayın.
Çelik veya düdüklü bir tencerede nohutları yumuşayana dek haşlayıp, ateşten alın.
Nohutları delikli kepçe ile bir kaba aktarın.
Taze soğanı tarhun otunu ve nane yapraklarını ince ince doğrayın.
Çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri, sirkeyi, küp küp doğranmış domatesi, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
0 yorum:
Yorum Gönder