12.05.2008
Paket Kebabı
Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü
3-4 Adet sibri biber
2-3 Adet taze soğan
250 gr mantar
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Alüminyum folyo
Yağlı kağıt
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Sıvı yağda rengi değişene dek sote edin.
Tavuk etleri hafifçe yumuşadığında iri doğranmış taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
1 dakika sonra uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyin.
Mantarlar bıraktıkları suyu çekince tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın.
Yağlı kağıdı iri kalp şeklinde kesin.
Kağıdı bir tabağa yerleştirip içine sebzeli harcı koyun.
Kağıdın bir tarafını diğer taraf üzerine yarıdan katlayıp, oyuntu kısmından başlamak üzere alta doğru kıvırın.
Yağlı kağıdı alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin.
Kızgın fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından alıp, ortadan keserek servis yapın.
Etiketler:
Kebaplar Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder