Pages

12.05.2008

Pastırmalı Ekmek Köftesi

Malzemeler
300 gr bayat ekmek
6 Dilim pastırma
4 Dilim salam
1 Adet soğan
3 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet yumurta
2 Su bardağı süt
5-6 Çorba kaşığı un
1 Tutam kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı kaşar rendesi
3.5 Su bardağı et suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Ekmeğin kabuklu kısımlarını bıçakla alın.
İç kısmını küçük küpler halinde doğrayıp, bir tencereye alın.
Pastırma ve salamı ince ince kıyıp, ekmeğe ilave edin.
Kıyılmış soğanı tereyağında sote edin.
Yumurtaları sütle çırpın.
Soğan, yumurtalı karışım, kıyılmış maydanoz ve biraz tuzu ekmeğe ilave edin.
Üzerini bezle örtüp, 30 dakika dinlendirin
Hazırladığınız karışımı köfte harcı kıvamında yoğurun.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde köfteler koparıp, elinizde yuvarlayın.
Bir tencereye 4 su bardağı tuzlu su doldurup, ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca köfteleri una bulayıp atın.
Yaklaşık 5 dakika pişirin.
Delikli kepçe ile alarak ısıya dayanıklı cam fırın kabına aktarın.
Peynir, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp, üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.