Pages

12.05.2008

Orman Kebabı

Malzemeler
300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
4 Adet büyük patates
3 Adet orta büyüklükte havuç
5 Çorba kaşığı margarin
250 Gr soğan
1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
1 Çorba kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
2 veya 2,5 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 3
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.