12.05.2008
Nohutlu Tavuk Köfte
Malzemeler
1 Su bardağı nohut
300 gr tavuk eti
4 Diş sarımsak
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Sıvıyağ (kızartmak için)
5-6 Çorba kaşığı galeta unu
1 Çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Nohutu akşamdan ıslatın.
Ertesi gün suyunu değiştirip nohutlar yumuşayıncaya haşlayın ve kabuklarını ayıklayın.
Tavuk etini haşlayıp küçük küçük doğrayın.
Nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta ezin.
Yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak olarak servis yapın.
NOT : Nohutu bir gün önceden haşlayıp kabuklarını ayıklarsanız yada dondurulmuş olarak hazır alırsanız, nohutlu tavuk köfteyi 15-20 dakika gibi çok daha kısa bir zamanda hazırlayabilirsiniz.
Etiketler:
Kebaplar Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder