Malzemeler
1 Adet kuru soğan
Yarım su bardağı nohut
400 gr kuzu eti
250 gr kestane
2 Adet havuç
2 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
1 Çorba kaşığı çamfıstığı
3 Su bardağı sıcak su
1 Adet tavuk suyu tableti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, yenibahar
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci sıcak, tuzlu suda en az 1 saat bekletin.
Nohutu akşamdan ıslatın.
Nohutu etle birlikte, basınçlı bir tencerede haşlayın.
Kestaneleri bir tencereye aktarın.
Üzerine tuz serpip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek haşlayın.
Kestaneleri soğuyunca soyarak, ortadan ikiye bölün.
Fıstıkları tencereye aldığınız ayçiçek yağında pembeleştirin.
Yağdan çıkarıp bekletin.
Aynı yağda soğanı pembeleştirin.
Havuçları kibrit çöpü iriliğinde doğrayıp, ilave edin ve yumuşayana dek kavurun.
Pirinci birkaç kez yıkayın.
Suyunu iyice süzerek, tencereye aktarın.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
Kuşüzümünü, kavrulmuş fıstıkları, baharatları ve tuzu ekleyin.
Et ve nohutların haşlandığı suyu 3 su bardağına tamamlayın.
Suyu ısıtarak, içine tavuk suyu tabletini ilave edip, tencereye aktarın.
Pilavı ateşten almadan 5 dakika önce kestane ve etli nohutları ilave edin.
Suyu çekince ateşten alın.
Üzerine bez örtün ve 20 dakika bekletip, servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder