Pages

12.07.2008

Mezgitli Pilav

Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı limon suyu
1.5 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Adet defne yaprağı
2 Adet iri mezgit filetosu
2 Adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
2 Adet közlenmiş çarliston biber
Tuz, karabiber, kimyon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletip, süzün.
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
Pirinçleri yağda 2-3 dakika kavurun.
1.5 su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı limon suyunu ilave edin.
Pilavı pişmeye bırakın.
Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağı ayrı bir tavada kızdırın ve defne yapraklarını atın.
Ardından mezgit filetolarını kuşbaşı doğrayıp yağda kızartıp, tavadan alın.
Aynı tavada ince doğranmış, közlenmiş kırmızı biber ve çarliston biberi atıp soteleyin.
Biberleri de tavadan alın.
Bu malzemelerin hepsini pilavın pişmesine yakın tencereye ilave edin.
Pilav pişince 10 dakika daha demlendirip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.