Pages

12.07.2008

Mantarlı Pilav


Malzemeler
1 Adet soğan
200 gr mantar
2 Su bardağı pirinç
3.5 Çorba kaşığı tereyağ
3.5 Su bardağı et suyu
2-3 Dal nane
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın.
Soğanı ince doğrayın.
Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın.
Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun.
Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun.
Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin.
Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin.
Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.