12.07.2008
Mantarlı Pilav
Malzemeler
1 Adet soğan
200 gr mantar
2 Su bardağı pirinç
3.5 Çorba kaşığı tereyağ
3.5 Su bardağı et suyu
2-3 Dal nane
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın.
Soğanı ince doğrayın.
Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın.
Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun.
Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun.
Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin.
Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin.
Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder