Malzemeler
6 Su bardağı su
3,5 Çorba kaşığı tuz
350 Gr kuskus
1 Su bardağı tavuk suyu(veya et suyu)
5 Çorba kaşığı tereyağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye 6 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı tuz konur.
Su kaynayınca içine kuskuslar boşaltılır ve 8 dakika haşlanır.
Sonra kuskuslar ince delikli süzgeçten geçirilir ve birkaç defa soğuk suyla yıkandıktan sonra iyice süzülür.
Kuskusların haşlandığı boş tencereye tavuk suyu (veya et suyu)konur.
Su kaynamaya başlayınca buna kuskuslar,yeteri kadar tuz katılır ve orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirilir.
Suyu çekilip kuskuslar yumuşak bir duruma gelince eritilmiş 5 çorba kaşığı tereyağı katılır ve birkaç kere karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder