Malzemeler
Yarım kg az yağlı kıyma
1 Adet soğan
2 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kimyon
6-7 Sap maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanı randeleyip, kıymaya ekleyin.
Bir süre suda beklettiğiniz ve ıslattığınız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edin.
İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder