Pages

12.05.2008

Kıbrıs Kebabı


Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
3 Dilim bayet ekmek içi
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı salça
Gömlek yağı (kasaplarda bulunur)
Tuz, karabiber, köfte baharatı
Pilavı için :
2 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım çorba kaşığı safran
3 Su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz





Hazırlanışı
Derin bir kapta rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, kıyma, tuz, köfte baharatları, kuş üzümü, dolmalık fıstığı yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını beşe ayırın.
Gömlek yağını 5 kare şeklinde kesin.
Her bir parçaya köfte harcından yerleştirin.
Gömlek yağını yuvarlak bir şekil oluşturacak şekilde köfte harcının üst kısımında toplayın.
Ters çevirerek fırın tepsisine dizin.
Fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Üzerleri kızardığında 1.5 su bardağı su ile 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp tepsiye aktarın.
15-20 dakika daha pişirip, fırından çıkartın.
Pilav için ; ön hazırlık olarak safranı birkaç saat önceden 2 su bardağı sıcak suda bekletin.
Pirinci ayıklayıp tuzlu suda yarım saat bekletin.
Birkaç defa yukayıp suyunu süzün.
Sıvıyağda pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
Safranlı suyu süzerek, tencereye aktarın.
Kuru üzümleri ilave edin.
3 Su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyerek kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
Kıbrıs Kebabı yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.