Pages

12.05.2008

Kayseri Köftesi

Malzemeler
Yarım kilo koyun kıyması
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
1 Kilo patates
1 Dilim ekmek içi
Yarım kilo domates
1 Tutam kimyon
1 Çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Süt
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Büyük ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, kıyılmış maydanozun yarısını, yumurtayı, yeteri kadar tuz, kimyon, yenibahar ve karabiberi alın.
2-3 Kaşık suyla karıştırarak iyice yoğurun.
Kıymalı karışımın yoğrulması sona erince, kıymadan küçük parçalar alın.
Islak iki avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın.
Bu arada patateslerin kabuklarını soyun.
Birer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğrayıp, tuzlu soğuk suya atın.
Patatesleri yıkayıp, kurulayın.
Tavada eritilen margarin içine atın.
Karıştırarak 1-2 dakika kızartın.
Patatesleri tavadan alıp, yuvarlak bir tepsiye yanyana sıralayın.
Üzerlerine de köfteleri oturtun.
Son olarak kabukları soyulup, yuvarlak dilimlere doğranmış domatesleri yerleştirin.
Tuz serpip, tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
Köftelerle patatesler pişince, tepsiyi fırından çıkarın.
Yemeğin biçimini bozmadan servis tabağına aktarın.
Üstüne kalan kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.
Kayseri Köftesi yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.