Pages

12.07.2008

Karacaköy Pilavı


Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana eti
2 Su bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
1 Su bardağı yerfıstığı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 7
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
Bu arada dana etini iyice pişirin.
Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin.
İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin.
Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın.
Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün.
Tencereye ilave edip, kavurun.
Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin.
Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın.
Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın.
Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.