Pages

12.07.2008

İstanbul Pilavı


Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
2 Adet kesme şeker
1 Çay kaşığı safran
1 Fiske zencefil
2 Su bardağı su
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı badem
1 Çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin.
Nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın.
tencereye tereyağını koyup, eritin.
Tuz, şeker, safan ve zencefili ekleyin.
1-2 dakika karıştırarak pişirin.
2 Su bardağı su ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip, karıştırın.
Üzerine didilmiş tavuk etlerini ve haşlanmış bezelyeleri koyun.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla bademleri kavurup, ayıklanmış fıstıklarla beraber pilava ilave edin.
Karıştırarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.