12.07.2008
İstanbul Pilavı
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
2 Adet kesme şeker
1 Çay kaşığı safran
1 Fiske zencefil
2 Su bardağı su
1 Adet haşlanmış tavuk göğsü
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay bardağı badem
1 Çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin.
Nişastası gidinceye kadar bol suyla yıkayın.
tencereye tereyağını koyup, eritin.
Tuz, şeker, safan ve zencefili ekleyin.
1-2 dakika karıştırarak pişirin.
2 Su bardağı su ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip, karıştırın.
Üzerine didilmiş tavuk etlerini ve haşlanmış bezelyeleri koyun.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla bademleri kavurup, ayıklanmış fıstıklarla beraber pilava ilave edin.
Karıştırarak servis yapın.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder