Pages

12.07.2008

İri Taneli Kısır


Malzemeler
2 Su bardağı bulgur
2 Su bardağı kaynar su
5 Dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 Adet limon suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 1
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Bulguru ayıklayıp iyice yıkayın.
Üzerine kaynar suyu dökün ve Bulgurlar şişene kadar bekletin.
Taze soğan ve maydanozu incecik kıyın, iyice şişen bulgurlarla karıştırın.
Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırmaya devam edin.
Bulgurlar salçayı iyice yiyince tuzunu ilave edin, üzerine 1 adet limon suyunu ekleyip kısırı soğumaya bırakın.
Daha sonra dilerseniz domates, salatalık ve marulla servis yapın.
NOT : Arzu ederseniz kısırınızın içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık, ince doğranmış marul veya kıvırcık ilave edebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.