Pages

12.07.2008

İncikli Pilav

Malzemeler
İncik için :
6 Adet kuzu inciği
1 Çay bardağı mısırözü yağı
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı un
1 Adet soğan
2 Adet kırmızıbiber
10 Su bardağı su
Tuz
Pilav için :
400 gr arpa şehriye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet domates
4 Adet kırmızı dolmalık biber
3 Su bardağı kuzu inciklerin piştiği su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
1 Çay bardağı yağı tavaya alın.
Kıdırdıktan sonra etleri ilave edin.
Etler bıraktıkları suyu çekene ve renkleri pembeleşmeye başlayana dek yaklaşık 10 dakika kavurun.
Sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.
1-2 Dakika kavurdukran sonra unu ekleyin.
Bir süre daha kavurup, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri tavaya aktarın.
Salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyin.
Yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin.
Arpa şehriye pilavını hazırlamak için, tereyağını tencereye alın.
Eridikten sonra arpa şehriyeleri ekleyin ve pembeleşene dek kavurun.
Küp şeklinde kestiğiniz biberleri ilave edin.
1-2 Defa karıştırdıktan sonra kabuğu suyulmuş ve ince kesilmiş domatesleri ekleyin.
Suyu ve tuzu ilave edin.
5-6 Dakika kaynattıktan sonra önceden pişirdiğiniz kuzu incikleri pilavın üzerine dizin.
160 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.