Pages

12.07.2008

Kaşarlı İç Pilav

Malzemeler
1 Adet soğan
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı kuşüzümü
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı dolma baharatı
1.5 Su bardağı su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
2 Çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin.
Kuş üzümünü de ekleyip, soğanlarla birlikte 1-2 dakika karıştırın.
1 Su bardağı pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra dolma baharatı ve tuz ilave edin.
Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Pirinçler suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilav piştikten sonra tahta bir kaşık yardımıyla çorba kaselerine doldurun.
Kaşıkla üzerine düzleştirin.
Kaselere doldurduğunuz pilavı bir tepsiye aralarında boşluk kalacak biçimde boşaltın.
Tebsinin yanlarına düşen pirinçleri tahta kaşık yardımıyla toplayın.
İç pilavın üzerine kaşar rendesini serpin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 5 dakika bekletin.
Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.