Malzemeler
1 Adet orta boy turp
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
Malzemeyi bir kapta karıştırın.
Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
En üste soya filizini yerleştirin.
Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
1 Porsiyon 35 kaloridir.
0 yorum:
Yorum Gönder