Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
100 gr mantar
Yarım çay bardağı bezelye
8 Adet salatalık turşusu
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır konservesi
1 Adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, yıkayarak sıcak su ve 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı ilavesi ile haşlayın.
Daha sonra soğuk sudan geçirip, süzün.
Bezelyeyi, mısır konservesini, haşlanmış ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ilave edin.
İçine limonlu su ile haşladığınız mantarlatı ve salatalık turşularını katıp, iyice karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta iyice çırpın.
Salatanın üzerine gezdirip, karıştırın ve servis tabağına aktarın.
Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder