Malzemeler
250 gr margarin
500 gr lor peyniri
60 gr irmik
750 gr tozşeker
2 Su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
Süslemek için : Antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Margarin ve peyniri iyice eritip, bir karışım haline getirin.
Daha sonra irmiği katın ve iyice karıştırın.
Karıştırmaya ara vermeden unu yedirin.
Şekeri ekleyip, karıştırın.
Şeker eridikten sonra hazırladığınız hamuru yağladığınız fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Baklava şeklinde kestikten sonra kıyılmış antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder